Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυστικός πράκτορας του Σαρκοζί ο δολοφόνος του Καντάφι;

Μυστικός πράκτορας του Σαρκοζί ο δολοφόνος του Καντάφι;

Κάποτε, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε αποκαλέσει τον Μουαμάρ Καντάφι «αδελφό ηγέτη». Μπορεί να είναι εκείνος που διέταξε τη δολοφονία του;

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Καντάφι. Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2011 όταν Λίβυοι αντάρτες βρήκαν τον Συνταγματάρχη να κρύβεται στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, περιμένοντας την ευκαιρία να εγκαταλείψει τη χώρα για να μην πέσει ζωντανός στα χέρια τους.

Δεν τα κατάφερε και ό,τι ακολούθησε έχει γραφτεί στην ιστορία και στη μνήμη όσων έζησαν τα γεγονότα, τα διάβασαν ή είδαν τα σοκαριστικά video από τις τελευταίες στιγμές της ζωής του ανθρώπου που κυβέρνησε τη Λιβύη επί 42 χρόνια.

Μπορεί τελικά όσα ξέραμε να μην είναι αλήθεια; Σύμφωνα με όσα είπαν διπλωματικές πήγες από την Τρίπολη στην Corriere della Serra, ίσως τελικά ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Μουαμάρ Καντάφι να μην ήταν Λίβυος αλλά Γάλλος. Και μάλιστα μυστικός πράκτορας που ενεργούσε κατ’ εντολήν του Νικολά Σαρκοζί.

Λέγεται ότι ο Γάλλος… «απεσταλμένος» του Σαρκοζί διείσδυσε στον όχλο τη στιγμή που οι αντάρτες έπιασαν τον Καντάφι και όταν βρήκε την ευκαιρία, πυροβόλησε τον Συνταγματάρχη στο κεφάλι.

Καλά πληροφορημένες πήγες από τη Λιβύη, γράφει η Daily Mail, δήλωσαν ότι ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας είχε κάθε κίνητρο να βγάλει τον Καντάφι από τη μέση. Δεν ήθελε να ανακριθεί ο πρώην ηγέτης της Λιβύης για τις στενές και ύποπτες σχέσεις τους πριν και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Σαρκοζί.
Ο «Σαρκό» φέρεται να έχει εισπράξει εκατομμύρια από το καθεστώς Καντάφι για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία το 2007. Φυσικά, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν παραδέχτηκε (ούτε πρόκειται μάλλον) κάτι τέτοιο.

Ο Σαρκοζί βέβαια δεν ήταν ο μόνος ηγέτης δυτικής χώρας που από ένα σημείο και μετά είχε πολλά… πάρε-δώσε με τον Καντάφι. Ο Τόνι Μπλερ τον επισκεπτόταν πολύ συχνά, βοηθώντας τον να «κλείσει» συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Τότε, το καθεστώς Καντάφι απείλησε ανοιχτά να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη σχέση των δυο ανδρών, συμπεριλαμβανομένων των εκατομμυρίων δολαρίων που πλήρωσε για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική καμπάνια του Σαρκοζί το 2007, είπαν κορυφαίες διπλωματικές πήγες την ιταλική εφημερίδα.

«Ο Σαρκοζί είχε κάθε λόγο να προσπαθήσει να κάνει τον Καντάφι να σωπάσει το συντομότερο», είπε πηγή από την Τρίπολη.

Ο Ραμί ελ Ομπεϊντι, πρώην επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων του Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, δήλωσε ότι γνώριζε πως ο Καντάφι είχε εντοπιστεί μέσω του συστήματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς συνομιλούσε με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι ειδικοί του ΝΑΤΟ κατάφεραν να τον «τοποθετήσουν» στη Σύρτη, εκεί όπου βρέθηκε και δολοφονήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2011.

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν το κονβόι του Καντάφι και λίγο αργότερα οι αντάρτες τον εντόπισαν να κρύβεται σε ένα λαγούμι.

Οι αποκαλύψεις για τις υποψίες σχετικά με τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής του Καντάφι έρχονται καθώς ο 22χρονος που είχε δηλώσει… δολοφόνος του άλλοτε ηγέτη της Λιβύης (και συχνά κράδαινε το όπλο με το οποίο φέρεται να πυροβόλησε), πέθανε στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα.

Ο Μπεν Ομράν Σααμπαν λέγεται πως ξυλοκοπήθηκε από πιστούς του Καντάφι και στη συνέχεια δέχτηκε δυο πυροβολισμούς. Μεταφέρθηκε στο Παρίσι για νοσηλεία, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας ένας πεθαίνουν όσοι ενεπλάκησαν στη σύλληψη του Καντάφι

Πως ο Καντάφι απήγαγε και βίαζε έφηβες – Συγκλονιστικές ιστορίες

Μηνύσεις Σαρκοζί σε όσους έγραψαν ότι τα “επαιρνε” από τον Καντάφι

Ο Σαρκοζί διαψεύδει ότι πούλησε πυρηνικό αντιδραστήρα στον Καντάφι

Νέο βίντεο σοκ με τον νεκρό Καντάφι – ΒΙΝΤΕΟ

Ράις: “Ήμουν το πάθος του Καντάφι”

Ο οδηγός του Καντάφι για τις τελευταίες στιγμές του: “Φαινόταν σαν να μην ήξερε τι να κάνει”

Η τελευταία επιστολή Καντάφι: «Σίλβιο, σταμάτησε τους!»

Θάνατος σε κοινή θέα, ταφή σε μυστική τοποθεσία – «Ομερτά» για το που έθαψαν τον Καντάφι

Μεγαλείο φρίκης! Σοδόμισαν με μαχαίρι τον Καντάφι πριν τον σκοτώσουν

Ποιός απάντησε στο κινητό του Καντάφι την ώρα που ξεψυχούσε – Τι είπε στην κόρη του

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του Καντάφι

Έτσι σκοτώσαμε τον Καντάφι – Ποιος του έδωσε τη χαριστική βολή; – Νέα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ video

Οι τελευταίες ώρες του Καντάφι – Ικέτευε για τη ζωή του – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ video και φωτογραφίες

Έβαλε τα γέλια η Χίλαρι όταν έμαθε το θάνατο του Καντάφι – Δείτε το video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε