Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Μυστήριο με δολοφονίες στην Ινδονησία

Δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο ορυχείο Γκράσμπεργκ, το μεγαλύτερο του κόσμου, μέσα σε τέσερις μήνες…

Δύο υπεργολάβοι του χρυσωρυχείου Γκράσμπεργκ, σκοτώθηκαν από σφαίρες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το ορυχείο.

Αυτοί οι δύο θάνατοι ανεβάζουν σε δέκα τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε απεργία στο ορυχείο χρυσού.

Οι δύο υπεργολάβοι βρέθηκαν νεκροί σε ένα όχημα το οποίο ανήκει στην αμερικανική πολυεθνική εταιρεία Freeport και προφανώς είχαν δεχθεί πυροβολισμούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το όχημα που τους μετέφερε έγινε στόχος πυροβολισμών”, δήλωσε.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε γίνει μία απόπειρα να σταματήσει η απεργία μετά τη δέσμευση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μισθών. Όμως πολλοί από τους 8.000 απεργούς δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους ζητώντας από τους υπεργολάβους να πληρώσουν τους μισθούς τους για τις ημέρες που απεργούσαν. Ο ινδονησιακός νόμος προβλέπει οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά στη διάρκεια των απεργιών, όταν αυτές κρίνονται νόμιμες.

Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν από επιθέσεις με όπλα και η αστυνομία κάνει λόγο για “άγνωστους δράστες”.

Στο χρυσωρυχείο Γκράσμπεργκ σημειώνονται από τη δεκαετία του 1970 επιθέσεις οι οποίες συχνά αποδίδονται σε αυτονομιστές αντάρτες που επιθυμούν την απόσχιση της Ινδονησιακής Παπούα, όπου και βρίσκεται το ορυχείο.

Διαβάστε

Τη θεωρούσαν νεκρή επί 7 χρόνια και εμφανίστηκε μπροστά τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε