Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μυστήριο με τον Ρώσο πρέσβη στην Υεμένη! Η Ρωσία διαψεύδει ότι δολοφονήθηκε

Μυστήριο με τον Ρώσο πρέσβη στην Υεμένη! Η Ρωσία διαψεύδει ότι δολοφονήθηκε

– ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσαν ότι ο πρέσβης της Ρωσίας Vladimir Dedushkin δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά
– Κανείς δεν πυροβολήθηκε, ήταν η πρώτη αντίδραση της Μόσχας
– Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισήμως διαψεύδει τη δολοφονία
– Η φήμη ήρθε μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα τον Δεκέμβριο

Ένα απίστευτο θρίλερ με την τύχη του πρέσβη της Ρωσίας στην Υεμένη. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου (14.01.2017) ότι ο Vladimir Dedushkin έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από αγνώστους στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Αμέσως ήρθε στο μυαλό η εν ψυχρώ εκτέλεση του πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, στις 19 Δεκεμβρίου.

Το πρακτορείο Barq της Σαουδικής Αραβίας ήταν εκείνο που μετέδωσε πρώτο της ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως ο πρέσβης της Ρωσίας στην Υεμένη είχε δολοφονηθεί. Αλλά η αντίδραση από πλευράς της Ρωσίας ήταν άμεση.

Πηγές της πρεσβείας δήλωσαν στο NBC ότι κανείς δεν δέχτηκε πυροβολισμό. Το ίδιο και στη Washington Post, η οποία επικαλούμενη αξιωματούχο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Υεμένη επίσης μετέδωσε πως δεν έχει καμία επίθεση και ο πρέσβης είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, ο Andrew Rot, ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας στη Μόσχα, έγραψε στο twitter πως και ο ίδιος επικοινώνησε με τη ρωσική πρεσβεία στην Υεμένη και εκπρόσωπός της αρνήθηκε πως έγινε οποιαδήποτε επίθεση και ο Ρώσος πρέσβης είναι καλά.

Λίγο αργότερα ήρθε και η ακόμη μια διάψευση, από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είπε στους International Business Times πως είχε ήδη γίνει επαφή με τον Dedushkin και πως ο Ρώσος πρέσβης είναι ζωντανός και οι αναφορές πως δολοφονήθηκε είναι ψευδείς!

Με πληροφορίες από express.co.uk και ibtimes.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε