Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ν.Αφρική: Έρευνες για "βρώμικη βόμβα" στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ν.Αφρική: Έρευνες για `βρώμικη βόμβα` στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2010 | 09:23
Πρώτη δημοσίευση: 10.04.2010 | 09:23

Το προσωπικό ασφάλειας στη Νότια Αφρική εκπαιδεύεται στην ανίχνευση ραδιενέργειας για την αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης με "βρώμικη βόμβα" στην διάρκεια του επερχόμενου παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου

Αυτό ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ χθες Παρασκευή.

Η IAEA εκπαιδεύει νοτιοαφρικανούς φρουρούς στη χρήση εξοπλισμού για την ανίχνευση της ραδιενέργειας και την αντίδρασή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δήλωσε η Ανίτα Νίλσον, η οποία είναι επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ασφάλειας της Επιτροπής.

"Η συγκέντρωση ανθρώπων υψηλού επιπέδου αποτελεί ευκαιρία" για τη χρήση "βρώμικων" βομβών, δήλωσε η Νίλσον, μιλώντας στο Διεθνές Κέντρο Γούντροου Ουίλσον στην Ουάσινγκτον.

"Αν και στην ασφάλεια δίνεται μεγάλη προσοχή σε γεγονότα αυτού του είδους, στο παρελθόν η πυρηνική διάσταση αυτής της ασφάλειας δεν βρισκόταν στο επίκεντρο".

Η Νίλσον, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας για την πυρηνική ασφάλεια που διοργανώνει ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε ότι η IAEA παρέχει εκπαίδευση σε "μεγάλο αριθμό ανθρώπων" στη Νότια Αφρική. "Είναι έτοιμοι", σημείωσε.

Η IAEA άρχισε να συμβάλλει στην ασφάλεια αθλητικών γεγονότων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, είπε ακόμη η Νίλσον.

Στην διάρκεια της διοργάνωσης, που ξεκινά την 11η Ιουνίου, η μεγαλύτερη προσοχή αναμένεται να δοθεί όχι στις τρομοκρατικές απειλές, αλλά στην εγκληματικότητα των δρόμων - που αποτελεί μείζον πρόβλημα στη Νότια Αφρική.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο