Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ν.Μαντέλα: “Ο Τόνι Μπλερ με πρόδωσε στον πόλεμο του Ιράκ”

Ν.Μαντέλα: “Ο Τόνι Μπλερ με πρόδωσε στον πόλεμο του Ιράκ”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.09.2010 | 12:16
Πρώτη δημοσίευση: 13.09.2010 | 12:16

Απογοητευμένος αλλά και προδομένος ήταν ο Νέλσον Μαντέλα από την απόφαση το 2003 του Τόνι Μπλερ να εισβάλει στο Ιράκ, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού.
 

«Προδομένος» αισθάνθηκε ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης Νέλσον Μαντέλα από την απόφαση του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ να εισβάλει στο Ιράκ. Σύμφωνα με τα όσα παραθέτει πρώην Βρετανός υπουργός σε βιογραφία για τον Μαντέλα, ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης του τηλεφώνησε για να εκφράσει την οργή του.
 
«Μου τηλεφώνησε το 2003, όταν ήμουν υπουργός, μετά την εισβολή» αναφέρει στη βιογραφία του για τον Μαντέλα ο Πήτερ Χάιν.
 
Ο τότε υπουργός αναφέρει ότι ο Ν.Μαντέλα ήταν εξοργισμένος και ότι αισθανόταν ότι όλο το έργο του Τ.Μπλερ «πήγε στράφι» με τον πόλεμο.
 
Σύμφωνα με τον Π.Χάιν, ο Ν.Μαντέλα του είπε: «Μεγάλο λάθος Πήτερ, μεγάλο λάθος. Γιατί ο Τόνι το κάνει αυτό μετά τη στήριξή του στην Αφρική; Αυτό θα προκαλέσει τεράστια ζημιά διεθνώς».
 
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είχε ξανακούσει ποτέ τον Νέλσον Μαντέλα -τον οποίο γνωρίζει προσωπικά- τόσο θυμωμένο και απογοητευμένο.
 
Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι το τηλεφώνημα ήταν επίσημο και όχι φιλικό και δηλώνει ότι ο Νέλσον Μαντέλα αισθανόταν «προδομένος» από την απόφαση του Τόνι Μπλερ.
 
Όσο για την απάντηση; Ο Πήτερ Χάιν δήλωσε ότι ο Τόνι Μπλερ έδρασε με βάση τις πεποιθήσεις του και τόνισε ότι η ιστορία θα δείξει εάν είχε δίκιο. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε την ιστορία» φαίνεται πως δήλωσε ο Μαντέλα.
 
Ο Π.Χάιν μεγάλωσε στη Νότιο Αφρική.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο