Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

NASA: Ζημιές εκατομμυρίων από τον Μάθιου [pics, vid]

NASA: Ζημιές εκατομμυρίων από τον Μάθιου [pics, vid]

Μπορεί στις πλατφόρμες και το υλικό εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα να μην προκλήθηκαν ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, αλλά κτίρια της NASA έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς!

Καθώς το “μάτι” του τυφώνα περνούσε 32-40 χιλιόμετρα ανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου, αρκετές οροφές κτιρίων υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν. Το κέντρο άνοιξε ξανά την Τρίτη (11.10.2016).

Από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε ο τυφώνας πλημμύρισαν χώροι με εξοπλισμούς και έπιπλα, είπε ο διευθυντής της NASA Ρόμπερτ Καμπάνα, ο οποίος υπολόγισε τις ζημιές σε εκατομμύρια. “Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα”, είπε όμως σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Στην πλατφόρμα εκτόξευσης 39Α, την οποία η NASA νοικιάζει στην εταιρεία SpaceX του τεχνοκράτη δισεκατομμυριούχου Ήλον Μάσκ, οι άνεμοι έφτασαν ταχύτητες 217 χλμ/ώρα 30 μέτρα από το έδαφος και μέχρι 138 χλμ/ώρα στο έδαφος. Η πλατφόρμα 39Α όμως και η παραπλήσια 39Β άντεξαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε