Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΝΑΤΟ: Απορρίπτει την πρόταση Καντάφι για εκεχειρία και διαπραγματεύσεις

ΝΑΤΟ: Απορρίπτει την πρόταση Καντάφι για εκεχειρία και διαπραγματεύσεις

“Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη θα συνεχιστούν για όσο διάστημα απειλούνται οι πολίτες” διευκρινίζει το ΝΑΤΟ.

Μετά τους Λίβυους εξεγερμένους, και το ΝΑΤΟ απέρριψε την πρόταση του συνταγματάρχη Καντάφι για κήρυξη εκεχειρίας και έναρξη διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη θα συνεχιστούν για όσο διάστημα απειλούνται οι πολίτες.

“Χρειάζεται να δούμε πράξεις, όχι λόγια. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του μέχρι να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις και οι απειλές εναντίον των πολιτών”, είπε ένας εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εγκρίνει τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη, “ζητά κατηγορηματικά τον τερματισμό των επιθέσεων και της κακομεταχείρισης των πολιτών”, πρόσθεσε.

 Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι “το καθεστώς έχει ανακοινώσει πολλές φορές εκεχειρία και συνεχίζει να επιτίθεται σε πόλεις και αμάχους”, υπογραμμίζοντας ότι “όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν τώρα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε