Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

NATΟ: Δεν θα επιστρέψουμε στη Λιβύη

Το ΝΑΤΟ δεν έχει “καμία πρόθεση να επιστρέψει στη Λιβύη”, από την οποία οι δυνάμεις του αποχώρησαν στα τέλη Οκτωβρίου, παρά την προβληματική κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

Οπως είπε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξη τύπου “θέλω να επιμείνω στο γεγονός ότι έχουμε ολοκληρώσαμε την επιχείρηση μας στη Λιβύη στις 31 Οκτωβρίου πέρυσι. Δεν έχουμε την πρόθεση να επιστρέψουμε εκεί”…

Το ΝΑΤΟ “πραγματοποίησε τη στρατιωτική του επέμβαση βάσει εντολής του ΟΗΕ η οποία δεν είναι πλέον σε ισχύ”, διευκρίνισε.

Τις τελευταίες ημέρες συγκρούσεις έχου σημειωθεί γύρω από την πόλη Μπάνι Ουάλιντ, νότιο-δυτικά της Τρίπολης, πρώην προπύργιο του έκπτωτου καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξασφάλισε και πάλι τον έλεγχό της.

Οι νέες αρχές της Λιβύης βρίσκονται εξάλλου αντιμέτωπες με τη σοβαρότερη πολιτική κρίση μετά την ανάληψη της εξουσίας, και με προβλήματα ασφαλείας που σχετίζονται με τη διάδοση των όπλων μετά το τέλος της σύγκρουσης (Φεβρουάριος-Οκτώβριος 2011).

Ο κ. Ράσμουσεν υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε την επιχείρηση του “διότι εκτιμήσαμε σαφώς ότι πετύχαμε τους στόχους μας”.

Διαβάστε

Νέες συγκρούσεις στη Λιβύη – Δύο νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε