Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΝΑΤΟ:δεν αποχωρούν τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν

ΝΑΤΟ:δεν αποχωρούν τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2009 | 18:30
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2009 | 18:17

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ που επέμεινε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης.  

Καμία διορία για την αποχώρηση των στρατευμάτων δεν έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Σε επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στο Αφγανιστάν ο Ρασμούσεν προσπάθησε να καθησυχάσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που φοβάται ότι οι δυνάμεις των συμμάχων θα αποχωρήσουν χωρίς να εγγυηθούν για την ασφάλεια των Αφγανών.

"Ας μην υπάρχει αμφιβολία, η διεθνής κοινότητα θα σταθεί πλάι σας, θα σας προστατεύσει και θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε την χώρα σας μέχρι να είστε έτοιμοι να σταθείτε στα πόδια σας μόνοι σας" είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας.

Να σημειωθεί ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν υποσχεθεί την αποστολή 7.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ενώ φτάνουν στη χώρα τμηματικά και οι 30.000 στρατιώτες που έχει αποφασίσει να στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα αρχίσουν να μειώνονται από το 2011 και η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να μειώσει τις αντιδράσεις έχει υπογραμμίσε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα παραμείνει επί μακρόν στο Αφγανιστάν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο