Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη δηλώνουν οι Γερμανοί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το 53% των Γερμανών εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει, αν χρειασθεί, να αποβάλει την Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Emnid και δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag”, το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε, ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν η χώρα τους και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα για να ξεπεράσει τη δημοσιονομική της κρίση.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Γερμανία σημείωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά, ενώ το τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε στασιμότητα στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ, προειδοποίησε τη Γερμανία ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα. “Θα έρθει μια μέρα που η Γερμανία θα έχει το δικό της ελληνικό πρόβλημα…δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο στην Ελλάδα, αλλά θα είναι οδυνηρό”, είπε ο Ρόγκοφ. Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη. “Όσο η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, πρέπει να βοηθήσει”, πρόσθεσε.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας προβλέπεται να φτάσει το 5,5% του ΑΕΠ το 2010 και η Άνγκελα Μέρκελ έχει υποσχεθεί να το σταθεροποιήσει μόλις το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε