Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Να υπογράψουν Μνημόνιο με την τρόικα θέλουν οι Κύπριοι

Να υπογράψουν Μνημόνιο με την τρόικα θέλουν οι Κύπριοι

Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 61% των Ελληνοκυπρίων τάσσεται υπέρ της υπογραφής Μηνονίου με τους δανειστές.

Υπέρ της υπογραφής Μνημονίου με την τρόϊκα, τάσσονται στην πλειοψηφία τους (61%) οι Ελληνοκύπριοι, εκτιμώντας ότι είναι η μόνη λύση για έξοδο από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο της Κύπρου.

Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Symmetron Market Research, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την υπογραφή του Μνημονίου υποστηρίζουν, εκτός από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και μεγάλη μερίδα (47%) των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.

Εξάλλου, για πρώτη ίσως φορά στα εργασιακά δεδομένα της Κύπρου, η ανησυχία για την απώλεια εργασίας δεν περιορίζεται μόνο στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους μικρομεσαίους αυτοεργοδοτούμενους, αλλά αγγίζει και 19% των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο, οι πολίτες έχουν και σαφή τοποθέτηση ως προς την κατεύθυνση των μέτρων της κυβέρνησης, η οποία είναι σαφώς αντίθετη με τις κυβερνητικές προτάσεις. Ποσοστό 64% των πολιτών προκρίνουν τη μείωση των κρατικών δαπανών και 23% τάσσονται υπέρ της αύξησης των άμεσων και έμμεσων φόρων. Η μείωση των κρατικών δαπανών υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, ωστόσο χωρίζει τους εργαζόμενους σε δύο στρατόπεδα, καθώς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μαζί με τους αυτοεργοδοτούμενους προτείνουν σε ποσοστό 70% τη μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ 58% των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα τάσσονται υπέρ της αύξησης των φορολογιών.

Σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 36,3%. Ο Σταύρος Μαλάς (σσ. υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ) και ο Γιώργος Λιλλήκας (σσ. υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, με τον κ. Μαλά να περνά στη δεύτερη θέση. Όμως, η διαφορά που τους χωρίζει εντάσσεται στα όρια του περιθωρίου απόκλισης. Ο πρώτος καταγράφει ποσοστό 19% και ο δεύτερος 17%.

Όπως αποτυπώνονται σήμερα οι τάσεις, ο κ. Αναστασιάδης εξασφαλίζει την εκλογή του στον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο είτε τον κ. Μαλά, είτε τον κ. Λιλλήκα.

Διαβάστε

”Πατάνε” στην Κύπρο οι άνδρες με τα μαύρα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε