Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Ναι" Ρωσίας στη συνεργασία για αντιπυραυλική ασπίδα

`Ναι` Ρωσίας στη συνεργασία για αντιπυραυλική ασπίδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.11.2010 | 21:16
Πρώτη δημοσίευση: 20.11.2010 | 19:07

"Η περίοδος των εντάσεων έχει πλέον παρέλθει" δηλώνει ο πρόεδρος Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία δέχθηκε τη συνεργασία για την αντί-πυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ρασμουσέν από τη Λισσαβόνα, και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία "δεν αποτελούν πλέον απειλή ο ένας για τον άλλο".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι η περίοδος των μεγάλων εντάσεων μεταξύ του ΝΑΤΟ και της χώρας του έχει πλέον παρέλθει.

"Η Ρωσία δεν είναι εχθρός του ΝΑΤΟ"

Η Ρωσία είναι εταίρος για το ΝΑΤΟ και όχι εχθρός, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη λήξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα.

Οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ είχαν ενταθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους και του Βαλντίμιρ Πούτιν ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσπαθούν για "επαναπροσδιορισμό" των διμερών σχέσεων.

Ο ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η Μόσχα θα συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει "φιλόδοξα" σχέδια για τη συνεργασία της με τη Συμμαχία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
"Αδιάσπαστη η ασφάλεια ΝΑΤΟ- Ρωσίας"   Διαδώστε αυτό το άρθρο