Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ναι απο τη Γερμανία για αύξηση του στρατού στο Αφγανιστάν

Ναι απο τη Γερμανία για αύξηση του στρατού στο Αφγανιστάν
Γερμανοί βουλευτές σήκωσαν πλακάτ κατά της αύξησης των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2010 | 13:30
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2010 | 13:30

Η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την αύξηση του αριθμού των γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν

 
από 4.500 στρατιώτες που είναι σήμερα, σε 5.350 και την παροχή μη στρατιωτικής βοήθειας ύψους 430 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Η αύξηση είναι μικρότερη από αυτή που ήλπιζε το ΝΑΤΟ, αλλά αντικατοπτρίζει την ισχυρή αντίθεση της γερμανικής κοινής γνώμης στη συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Εγκρίθηκε πάντως με ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς εκτός από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και τους Ελεύθερους Δημοκράτες), την αύξηση υπερψήφισαν και οι σοσιαλδημοκράτες βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.
 
Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, βουλευτές του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά", ανάρτησαν αντιπολεμικές αφίσες με αποτέλεσμα να αποβληθούν προσωρινά από την αίθουσα, καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει τις διαδηλώσεις εντός του κοινοβουλίου.
 
Οι βουλευτές είχαν αναρτήσει αφίσες με τα ονόματα των πολιτών που σκοτώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε αεροπορική επιδρομή η οποία διεξήχθη υπό γερμανικές εντολές. Σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της επιδρομής αυτής σκοτώθηκαν 69 μαχητές Ταλιμπάν και 30 πολίτες.
 
"Η Γερμανία συμμετέχει σε έναν πόλεμο κατά του πληθυσμού του Αφγανιστάν", είχε δηλώσει η βουλευτής του κόμματος Κριστίνε Μπούχολτς, σε ομιλία της στο κοινοβούλιο, λίγα λεπτά πριν από την εκδήλωση της διαμαρτυρίας.
 
Ο Νόρμπερτ Λαμέρτ, ο πρόεδρος της βουλής, αρχικά ζήτησε από τους βουλευτές να μαζέψουν τις αφίσες και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, τούς ζήτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Επέστρεψαν ωστόσο για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο