Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ναι από το γαλλικό κοινοβούλιο στην απαγόρευση της μπούρκας

Ναι από το γαλλικό κοινοβούλιο στην απαγόρευση της μπούρκας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.09.2010 | 08:51
Πρώτη δημοσίευση: 15.09.2010 | 08:51

Το γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε οριστικά το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση του ισλαμικού πέπλου που καλύπτει το σώμα σε δημόσιους χώρους.

Το γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε οριστικά με ψηφοφορία της Γερουσίας, το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση του ισλαμικού πέπλου που καλύπτει το σώμα σε δημόσιους χώρους, και η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2011.
 
Η επικύρωση του νόμου αυτού, εξαρτάται ακόμη από τις προσφυγές που θα γίνουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα σε ένα μήνα.
 
Η Γαλλία, όπου η μπούρκα (πλήρες πέπλο) φοριέται από περίπου 1.900 γυναίκες, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, γίνεται έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε αυτήν την απαγόρευση. Ένα παρόμοιο μέτρο βρίσκεται στο στάδιο της υιοθέτησης από το Βέλγιο.
 
Το κείμενο δεν έχει ως στόχο συγκεκριμένα το πλήρες πέπλο (Μπούρκα), αλλά "την απόκρυψη του προσώπου σε δημόσιο χώρο". Αυτό περιλαμβάνει τους δρόμους, αλλά και "τους δημόσιους χώρους που είναι ανοιχτοί (καταστήματα, μεταφορές, πάρκα, καφετέριες ...) ή "επηρεάζει μια δημόσια υπηρεσία (δήμους, σχολεία, νοσοκομεία ...).
 
Το κείμενο θα απαγορεύσει τη χρήση του νικάμπ (που αποκαλύπτει μόνο τα μάτια) ή της μπούρκας (που καλύπτει όλο το σώμα), υπό την απειλή επιβολής προστίμου 150 ευρώ και/ή την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου για την γαλλική υπηκοότητα.
 
Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2011 μετά από έξι μήνες "εκπαίδευσης" και η προφορική επίπληξη δεν θα είναι συστηματική.
 
Κάθε άτομο που θα υποχρεώνει μια γυναίκα να καλύπτεται με μαντίλα η μπούρκα μπορεί να καταδικαστεί σε ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο 30.000 ευρώ, σύμφωνα με ένα νέο αδίκημα που θα θεσπιστεί μόλις τεθεί σε ισχύ ο νόμος.
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο, είχε εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με μια γενικευμένη απαγόρευση του πλήρους πέπλου, συνιστώντας να το περιορίσουν σε ορισμένους δημόσιους χώρους.
 

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τρόλαρε την κόκκινη κάρτα με... σκορδαλιά ο Τζαβέλλας! [pic] Τρόλαρε την κόκκινη κάρτα με... σκορδαλιά ο Τζαβέλλας! [pic]
  2. Ιερέας μετέτρεψε εκκλησία, σε μπυραρία! [vid] Ιερέας μετέτρεψε εκκλησία, σε μπυραρία! [vid]
  3. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο οδηγός που προσπάθησε να παρασύρει πεζούς στην Αμβέρσα Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο οδηγός που προσπάθησε να παρασύρει πεζούς στην Αμβέρσα
  4. Μεθυσμένος και όχι τρομοκράτης ο... τρελός οδηγός στην Αμβέρσα; Μεθυσμένος και όχι τρομοκράτης ο... τρελός οδηγός στην Αμβέρσα;
  5. Νεο επεισόδιο όπως του Λονδίνου στην Αμβέρσα! Συνελήφθη ο δράστης! Νεο επεισόδιο όπως του Λονδίνου στην Αμβέρσα! Συνελήφθη ο δράστης!
  6. Τεστ γνώσεων! Πόσο καλά ξέρει ο Ζέκα την Ελλάδα; [vid] Τεστ γνώσεων! Πόσο καλά ξέρει ο Ζέκα την Ελλάδα; [vid]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook