Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ναι από το υπουργικό Συμβούλιο στα μέτρα Μπερλουσκόνι

Ναι από το υπουργικό Συμβούλιο στα μέτρα Μπερλουσκόνι
Με ειδική τροπολογία θα εισαχθούν στο ιταλικό κοινοβούλια τα μέτρα για την ανάπτυξη που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε αργά την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο που συνήλθε εκτάκτως υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στο Συμβούλιο υιοθετήθηκε η λύση της τροπολογίας του «νόμου οικονομικής σταθερότητας», ο οποίος ήδη συζητείται στην Γερουσία.
 
Στο επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης αναφέρεται ότι «πρόκειται για μεγάλη τροπολογία του νόμου περί οικονομικής σταθερότητας, που περιέχει τα όσα δεσμεύθηκε να πράξει ο Ιταλός πρωθυπουργός, στο γράμμα που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Επιπλέον, στο Συμβούλιο διατυπώθηκαν ακόμη προτάσεις για την πώληση κρατικών ακινήτων και για ιδιωτικοποιήσεις για να αποφευχθεί η επέκταση της κρίσης, μέτρα επενδύσεις στις υποδομές και απελευθέρωση της αγοράς εργασίας.
 
Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο μόνο δύο υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις: ο υπουργός Υποδομών Αλτέρο Ματτεόλι επισήμανε ότι «στα μέτρα αυτά δεν περιέχονται παρεμβάσεις επί των συντάξεων και των νόμων που ρυθμίζουν την αγορά της εργασίας. Στην συνέχεια πρόκειται να εγκριθεί ένα νομοθετικό διάταγμα, αλλά και ένα σχέδιο νόμου».
 
Περισσότερο οξύς ήταν ο υπουργός για την απλούστευση των νόμων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, στέλεχος της Λέγκα, ο οποίος εκδήλωσε με έντονο και ασυνήθιστο τρόπο την αντίθεσή του στο ότι δεν εγκρίθηκε ένα νομοθετικό διάταγμα που θα μπορούσε να τεθεί σε άμεση ισχύ: «Όταν κανείς κατεβάζει το παντελόνι , πρέπει να καλύπτει προσεκτικά τα νώτα του».
 
Αναμένεται πάντως συνέντευξη Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την παροχή των αναλυτικών στοιχείων.
 
Παραταύτα, τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και την ιδιωτική τηλεόραση La 7, αναφέρουν ότι 12 βουλευτές του κόμματος του Μπερλουσκόνι «Λαός της Ελευθερίας», υπέγραψαν την Τετάρτη επιστολή, με την οποία φέρονται να ζητούν από τον Καβαλιέρε, «να κάνει ένα βήμα πίσω», να παραιτηθεί δηλαδή «για το καλό της χώρας».
 
Στα πρώτα σχόλια τους, οι Ιταλοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που θα συναντήσουν στις 10.30 της Πέμπτης τον Ιταλό πρωθυπουργό στις Κάννες, πρόκειται, πιθανώς, να θεωρήσουν ανεπαρκείς τις δεσμεύσεις και παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε