Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ναι στο διάλογο με την κυβέρνηση, όχι επιστροφή στα θρανία

Ναι στο διάλογο με την κυβέρνηση, όχι επιστροφή στα θρανία
Τις προηγούμενες μέρες φοιτητές και μαθητές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων! ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2011 | 06:54
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2011 | 06:54

Οι φοιτητές της Χιλής, οι οποίοι διαμαρτύρονται εδώ και πέντε μήνες ζητώντας βαθιά μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης, ανακοίνωσαν χθες ότι αποδέχονται να ανοίξουν διάλογο με την κυβέρνηση, χωρίς όμως να επιστρέψουν στα μαθήματα τους.

"Θα συμμετάσχουμε στο διάλογο προκειμένου να συνεχίσουμε την πάλη μας για τον εκδημοκρατισμό, την ποιότητα και τη δωρεάν παιδεία" δήλωσε στον Τύπο, ο Τζόρτζο Τζάκσον, ένας από τους επικεφαλής του κινήματος.
 
"Η συμμετοχή μας στο διάλογο, δεν σημαίνει και τη διακοπή των κινητοποιήσεων μας. Η επιστροφή στις δραστηριότητες μας εξαρτάται από τη βούληση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας", δήλωσε η Καμίλα Βαγιέχο, μία ακόμη εκ των επικεφαλής των κινητοποιήσεων.
 
Οι φοιτητές διατηρούν την απόφαση τους να μην επιστρέψουν στα θρανία ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση, για τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουν στην παιδεία.
 
Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν μαζικά από τον περασμένο Μάιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές στην παιδεία.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο