Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Ναι στο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είπαν οι Ελβετοί

Ναι στο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είπαν οι Ελβετοί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.09.2012 | 17:21
Πρώτη δημοσίευση: 23.09.2012 | 12:48

Οι Ελβετοί ψήφισαν σήμερα κατά της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στα εστιατόρια και τα μπαρ.
 

Η προτεινόμενη απαγόρευση καταψηφίστηκε σε περισσότερα από τα 26 καντόνια της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Εκτιμήσεις από το σύνολο των περιοχών της χώρας δείχνουν πως 66% ψήφισε κατά της πρωτοβουλίας αυτής και 34% υπέρ.
 
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ μπορούν να επιτρέπουν στους πελάτες να καπνίζουν σε ορισμένους χώρους. Σε πολλά καντόνια είχαν εφαρμοστεί αυστηρότεροι κανόνες.
 
Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας και οι αντικαπνιστικές οργανώσεις που είχαν προτείνει το δημοψήφισμα ζητούσαν να απαγορευτεί εντελώς το κάπνισμα από τα εστιατόρια και τους χώρους εργασίας, επισημαίνοντας πως η μείωση του παθητικού καπνίσματος θα βελτιώσει την δημόσια υγεία.
 
Το BBC σημειώνει πάντως ότι οι καπνοβιομηχανίες και ο κλάδος της εστίασης πέτυχαν να απαλύνουν οι περιορισμοί που είχαν εισαχθεί πριν από δύο χρόνια.
 
Όπως σημειώνουν επικριτές των μέτρων, οι περιορισμοί δεν ισχύουν στον ίδιο βαθμό και στα 26 καντόνια της χώρας καθώς σε οκτώ από αυτά ισχύει πλήρης απαγόρευση σε χώρους εργασίας και σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των μπαρ.
 
Προσθέτουν δε ότι στα καντόνια που ισχύουν τα αυστηρότερα μέτρα έχουν μειωθεί οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα.
 
Από την πλευρά τους καταστηματάρχες λένε ότι έχουν πτώση του τζίρου λόγω της πλήρους απαγόρευσης.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook