Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα Φόκλαντ για τους βρετανούς

Νέα Φόκλαντ για τους βρετανούς
Θρήνος στη Βρετανία από τους συγγενείς ακόμα ενός στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2010 | 15:43
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 15:43

 Δύο ακόμη βρετανοί στρατιώτες έχασαν χθες την ζωή τους στο Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Αμυνας

 στο Λονδίνο, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των βρετανών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην ασιατική χώρα έφθασε τον αριθμό των βρετανών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη των νησιών Φόκλαντ πριν από 28 χρόνια.

    Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη που έγινε χθες κατά την διάρκεια περιπολίας τους κοντά στη πόλη Σαργκίν, στην επαρχία Χελμάντ.

 Με τους δύο αυτούς θανάτους έφθασαν τους 255 οι βρετανοί στρατιωτικοί που έχασαν την ζωή τους στο Αφγανιστάν από το 2001 που άρχισε η σύγκρουση, αριθμός ισοδύναμος με τις απώλειες των βρετανικών δυνάμεων το 1982 στις συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Αργεντινής στον Νότιο Ατλαντικό που διήρκεσαν 74 ημέρες.

    Οι τελευταίες αυτές απώλειες έγιναν γνωστές ενώ η αφγανική κυβέρνηση και η υπό νατοϊκή διοίκηση διεθνής δύναμη Isaf,ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μία μεγάλη επιχείρηση, με την κωδική ονομασία ("Mushtarak" "μαζί" στη γλώσσα νταρί), στην περιοχή Μαρτζάχ της επαρχίας Χελμάντ,το κυριότερο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στο νότιο Αφγανιστάν.

    Από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί 61 ξένοι στρατιώτες στο Αφγανιστάν, ενώ οι περισσότεροι-520-είχαν σκοτωθεί το 2009.Οι διεθνείς δυνάμεις κατά τα δύο τρίτα και πλέον αποτελούνται από αμερικανούς στρατιωτικούς, σύμφωνα ,με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.Η Βρετανία έχει αναπτύξει στο Αφγανιστάν περίπου 10.000 στρατιωτικούς και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη έπειτα από αυτή των ΗΠΑ.Σχεδόν όλοι οι βρετανοί στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία Χελμάντ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο