Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Νέα Σομαλία θα γίνει η Λιβύη”

“Νέα Σομαλία θα γίνει η Λιβύη”
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.04.2011 | 07:18
Πρώτη δημοσίευση: 12.04.2011 | 07:18

Ο πρώην Λίβυος ΥΠ.ΕΞ. Μούσα Κούσα, φοβάται ότι η χώρα του μπορεί να μετατραπεί σε "νέα Σομαλία", αν συνεχιστεί η εμφύλια σύρραξη.

Ο πιο επιφανής από τα πρώην στελέχη του καθεστώτος Καντάφι, που αυτομόλησαν στις τάξεις των πολέμιών του, ο μέχρι προσφάτως ΥΠ.ΕΞ. της Λιβύης και για πολλά χρόνια επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Μούσα Κούσα, δήλωσε τη Δευτέρα από το Λονδίνο όπου έχει καταφύγει ότι η πατρίδα του κινδυνεύει να μετατραπεί σε "μια νέα Σομαλία", αν όλες οι εμπλεκόμενες στη διαμάχη πλευρές δεν σταματήσουν πριν το οριστικό κατρακύλισμα της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο.
 
" Η ενότητα της χώρας είναι το πρωτεύον και το ουσιώδες σε οποιαδήποτε λύση ή διακανονισμό οδηγηθεί τελικά η κατάσταση στη Λιβύη ", επεσήμανε ο Κούσα στο BBC, το οποίο παρουσίασε τίς δηλώσεις του στα αραβικά με αγγλικούς υπότιτλους.
 
"Καλώ όλους, από όλες τις πλευρές, να εμποδίσουν να οδηγηθεί η Λιβύη σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος θα προκαλέσει τεράστια αιματοχυσία και θα μετατρέψει τη χώρα σε νέα Σομαλία", τόνισε ο πρώην ΥΠ.ΕΞ.
 
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Τρίπολη, επάνω στο περιεχόμενο των δηλώσεων Κούσα στο αγγλικό δίκτυο, ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, της Λιβύης, Ζαρούκ αλ-Σαρίφ, αρνήθηκε να τις σχολιάσει λέγοντας ότι " δεν πρόκειται να εκφέρω άποψη σε οτιδήποτε λέει ενώ τελεί υπό καθεστώς ομηρείας σε μια εχθρική χώρα ".
 
Αναρωτήθηκε δε με νόημα " πως είστε βέβαιοι ότι πήγε με τη θέλησή του στη Βρετανία, μπορεί να απήχθη ".   Διαδώστε αυτό το άρθρο