Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Χάλασε το ρομπότ κάμερα που κατέβηκε στο ορυχείο

REUTERS
Απογοήτευση στην Νέα Ζηλανδία στο άκουσμα ότι το ρομπότ κάμερα υπέστη βλάβη. Αγωνία στους συγγενείς που δεν ξέρουν ακόμη αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι στην ζωή!
Το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που θα κατέβαινε στο φρέαρ του ορυχείου όπου έχουν εγκλωβιστεί 29 ανθρακωρύχοι εδώ και τέσσερις ημέρες υπέστη βλάβη, εξανεμίζοντας τις ελπίδες να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.
 
“Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και όσο παρατείνεται, τόσο μειώνονται οι ελπίδες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Γκάρι Νόουλς, ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες διάσωσης.
 
Οι διασώστες έστειλαν μέσα στο ορυχείο ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ του στρατού το οποιο θα μετέδιδε εικόνες με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό. Όμως το ρομπότ έπαθε βλάβη αφού διένυσε μόλις 550 μέτρα μέσα στη σήραγγα, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το σημείο όπου πιθανολογείται ότι βρίσκονται οι αγνοούμενοι.
 
Από την Παρασκευή, οπότε σημειώθηκε έκρηξη στο ορυχείο Πάικ Ρίβερ, στη Νότια Νήσο της Νέας Ζηλανδίας, δεν υπάρχει καμία επαφή με τους 29 άνδρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε