Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα απεργία και προβλήματα στις συγκοινωνίες στη Γαλλία

Νέα απεργία και προβλήματα στις συγκοινωνίες στη Γαλλία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2010 | 14:26
Πρώτη δημοσίευση: 11.10.2010 | 14:26

Νέες κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού από τους Γάλλους και την Τρίτη τα αεροπλάνα θα μείνουν στο έδαφος και τα τρένα στους σταθμούς...

Περίπου το 30% των πτήσεων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το Σαρλ Ντε Γκολ αναμένεται να ακυρωθούν, ενώ στο Ορλί εκτιμάται ότι δε θα πετάξουν οι μισές πτήσεις ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης, θα ακυρωθεί το 50% των πτήσεων από το αεροδρόμιο του Μποβέ (80 χλμ βόρεια του Παρισιού), που αποτελεί κυρίως τη βάση της αεροπορικής Ryanair για τις πτήσεις της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Air France είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων δεν πρόκειται να επηρεαστούν, αλλά ότι θα ακυρωθούν ορισμένες εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις, μικρών και μεσαίων αποστάσεων).

Όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο, η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF προβλέπει ότι κατά μέσο όρο θα πραγματοποιηθεί το ένα τρίτο των δρομολογίων μεταξύ Παρισιού και επαρχιών. Στα δρομολόγια εξωτερικού, η κυκλοφορία των Eurostar προς το Λονδίνο δεν πρόκειται να επηρεαστεί, ενώ θα πραγματοποιηθούν οκτώ από τα 10 δρομολόγια των Thalys προς Βέλγιο και Ολλανδία. Προς Γερμανία θα πραγματοποιούνται δύο στα τρία δρομολόγια, ενώ προς Ελβετία 8 στα 10.

Σύμφωνα όμως με προειδοποίηση όλων συνδικάτων των σιδηροδρόμων, τα οποία έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τη Δευτέρα το βράδυ θα διακοπούν τελείως τα νυχτερινά δρομολόγια εξωτερικού, με εξαίρεση το δρομολόγιο Παρίσι-Ρώμη.
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο