Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα δίκη για την τραγωδία του Helios

Νέα δίκη για την τραγωδία του Helios

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν και πάλι τα διοικητικά στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Helios, που κατέπεσε στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου έκανε δεκτή την έφεση του Γενικού Εισαγγελέα κατά της πρώτης αθωωτικής απόφασης των στελεχών της εταιρείας.

Το κεφάλαιο “Ήλιος” ανοίγει και πάλι στις δικαστικές αίθουσες, αφού το Ανώτατο δικαστήριο, αποφάσισε επανεκδίκαση της απόφασης. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί από το δικαστήριο στην πρωτόδικη διαδικασία.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για πολλαπλή ανθρωποκτονία λόγω αμέλειας καθήκοντος, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Πανταζής, ο εκτελεστικός πρόεδρος Ανδρέας Δράκος, ο διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων Γιώργος Κικκίδης και ο αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάννο Στόιμενοφ, καθώς και η ίδια η εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας Νικόλας Γιασουμή εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση, προσθέτοντας ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη στην υπόθεση.

Η δίκη που ξεκίνησε από τις 17 Δεκεμβρίου του 2011, αφορά κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βαθμό πλημμελήματος, για τις οποίες, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στην Αθήνα, ιδιαίτερο σημείο αναφοράς ήταν το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι, παρουσίασαν μαρτυρία Καναδών εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία το όργανο ρύθμισης της συμπίεσης στο αεροσκάφος – που κρίθηκε ως η αιτία του δυστυχήματος – δεν ήταν στη θέση “χειροκίνητο” αλλά στη θέση “αυτόματο”, όπως έπρεπε, δηλαδή οι πιλότοι δεν έκαναν λάθος.

Επίσης υποδείχθηκε από την υπεράσπιση ότι η κατασκευάστρια εταιρεία “Boeing” κατά τη διερεύνηση του συγκεκριμένου οργάνου δεν κατέληξε σε συμπέρασμα και δεν διατύπωσε θέση.

ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ NEWSIT ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία HELIOS. Επτά χρόνια μετά – Από τι έπεσε,τι είδαν τα F 16; Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ

Διέρρηξαν το σπίτι των θυμάτων του HELIOS

Το μυστήριο του HELIOS -Τι είδαν τα F 16, πως έπεσε – Βίντεο που εξηγούν πολλά

Πέντε χρόνια απο το δυστύχημα της Helios

Η Helios διεκδικεί τώρα αποζημίωση 100 εκατ. από την Boeing

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε