Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νέα έφεση του μακελάρη του Όσλο για να μην υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση

Νέα έφεση του μακελάρη του Όσλο για να μην υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση

Οι δικηγόροι του γνωστοποίησαν οτι προκειται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του εφετείου πουαναψε το πράσινο φως για νέα ψυχιατρική εξέταση.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο στις 22 Ιουλίου από την οποία έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι θα ασκήσει νέα έφεση -αυτή τη φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας–εναντίον της απόφασης να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση.

Την Πέμπτη το εφετείο του Όσλο επιβεβαίωσε την πρωτοβάθμια απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο Μπράιβικ πρέπει να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2011 δύο ειδικοί ψυχίατροι, τους οποίους όρισε το δικαστήριο του Όσλο, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπράιβικ πάσχει από “σχιζοφρενική παράνοια” και ότι δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η γνωμάτευση, στην περίπτωση που ο Μπράιβικ καταδικαστεί θα καταλήξει σε ψυχιατρική κλινική και όχι στη φυλακή.

Οι δικηγόροι του Μπράιβικ ισχυρίζονται ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ζητήσει μία επανεξέταση του πελάτη τους προτού ξεκινήσει μία δίκη, αν δεν το επιθυμεί η κατηγορούσα αρχή, εφόσον η απόφαση των δικαστών του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου βασίζεται σε έγγραφα τα οποία κατά κύριο λόγο προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο.

Διαβάστε

Ζητούν νέα ψυχιατρική εξέταση του μακελάρη της Νορβηγίας

Ο Μπράιβικ είναι “ο χειρότερος τρομοκράτης” από το 1945

 

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Μπρέιβικ τηλεφωνεί στην αστυνομία την ώρα της σφαγής στην Ουτόγια!

Βρήκαν σε βίντεο τον μακελάρη της Νορβηγίας λίγα λεπτά αφού έβαλε την βόμβα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε