Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα ειρηνευτική αποστολή στη Μέση Ανατολή

Νέα ειρηνευτική αποστολή στη Μέση Ανατολή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2010 | 16:22
Πρώτη δημοσίευση: 22.04.2010 | 16:22

Μια νέα ειρηνευτική αποστολή ξεκινά ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ με στόχο να πιστοποιήσει αν η διαφωνία μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ εντείνεται εξαιτίας της εβραϊκής πολιτικής για τους οικισμούς.

Η επίσκεψη του Τζορτζ Μίτσελ στην Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη θα είναι η πρώτη ύστερα από την επιστροφή από την Ουάσινγκτον του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, πριν από ένα μήνα, όπου είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις οποίες διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών.

Επί της ουσίας πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια για την αναβίωση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να έχει ζητήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση να λάβει «11 μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», όπως έχει αποκαλεστεί, προκειμένου να πεισθούν οι Παλαιστίνοι θα επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.

Την ίδια στιγμή, οι Παλαιστίνιοι λένε ότι δε θα λάβουν μέρος σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, χωρίς «πάγωμα» των οικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εδάφη που το Ισραήλ κατέλαβε κατά τον πόλεμο του 1967.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο