Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέα έκρηξη σε αγωγό στην Αίγυπτο

Νέα έκρηξη σε αγωγό στην Αίγυπτο

Νέα έκρηξη έπληξε τον αγωγό που μεταφέρει αέριο στο Ισραήλ και στην Ιορδανία σήμερα για 14η φορά μετά την εξέγερση εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο βόρειο Σινά, κοντά στην πόλη αλ Αρίς, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι στην Μεσόγειο. Κάτοικοι της πόλης είπαν ότι άκουσαν τον ήχο της έκρηξης.

Ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στον αγωγό ο οποίος διαπερνά τη Χερσόνησο του Σινά. Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είχαν εξασθενίσει μετά την πτώση του Μουμπάρακ.

Ο αγωγός παρέμενε εκτός λειτουργίας εξαιτίας μιας προηγούμενης έκρηξης, την 5η Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία για την πώληση αερίου που είχε συνάψει η κυβέρνηση της Αιγύπτου με το Ισραήλ πριν από 20 χρόνια, επί των ημερών του Μουμπάρακ, βρίσκει αντίθετους πολλούς Αιγύπτιους, που θεωρούν ότι το Ισραήλ δεν πληρώνει αρκετά για το καύσιμο. Οι προηγούμενες επιθέσεις ανάγκασαν την Gasco, θυγατρική της κρατικής επιχείρησης αερίου EGAS, να αναστείλει τις παραδόσεις για εβδομάδες.

Το Νοέμβριο, οι αρχές της Αιγύπτου είχαν ανακοινώσει ότι θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος του αγωγού με την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού και την δημιουργία περιπόλων με τη στρατολόγηση μελών των φυλών των Βεδουίνων στην περιοχή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε