Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα έκρηξη στη Συρία κοντά στο υπουργείο Πληροφοριών και το δικαστικό μέγαρο

Νέα έκρηξη στη Συρία κοντά στο υπουργείο Πληροφοριών και το δικαστικό μέγαρο

Νέα έκρηξη βόμβας σημειώθηκε πριν από λίγο στην Δαμασκό, κοντά στο υπουργείο Πληροφοριών και το δικαστικό μέγαρο, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από ένα τέμενος στην πρωτεύουσα της Συρίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι η «τρομοκρατική» αυτή επίθεση έγινε με μια μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά στη συνοικία Ρουκν αλ Ντιν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς, η επίθεση αυτή είχε στόχο μια περίπολο των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή.

Η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών κι αυτοπτών μαρτύρων στη Συρία, ανέφερε ότι η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έξι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και ότι πολλοί άλλοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011 οι δυνάμεις ασφαλείας περικυκλώνουν τα τεμένη σχεδόν κάθε Παρασκευή, όταν είθισται να σημειώνονται κινητοποιήσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «μαζικές» διαδηλώσεις έγιναν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη Χαν Σεϊχούν, καθώς και στην επαρχία της Δαμασκού και στη Χαράστα, παρότι εκεί ο στρατός διεξάγει μαζικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών, που το καθεστώς θεωρεί «τρομοκράτες».

Στο μεταξύ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι στο Ιράκ έχουν προσφύγει ως σήμερα περίπου 21.744 Σύροι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν.

Ο αριθμός αυτός πάντως δεν περιλαμβάνει παρά μόνο τους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις αρχές και αυτό σημαίνει πως ο αριθμός είναι πιθανότατα πολύ πιο μεγάλος, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Αρμοστεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Έκρηξη σε τέμενος στη Δαμασκό – Πέντε νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε