Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νέα εμφάνιση Καντάφι στην Τρίπολη – “Μόνο ο λαός της Λιβύης θα αποφασίσει αν θα φύγει ο Καντάφι”

Εμφανίστηκε στο κρατικό κανάλι της Λιβύης ο Καντάφι να χαιρετά οπαδούς του, στην Τρίπολη. Η Λιβύη φέρεται έτοιμη να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν συζητά το ενδεχόμενο απομάκρυνσης Καντάφι.
Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Λιβύης έδειξε το βράδυ της Δευτέρας, στιγμιότυπα που έδειχναν σε “πραγματικό χρόνο” το Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, να χαιρετά τους οπαδούς του, μέσα από το γνωστό άσπρο τζιπ, με το οποίο παρουσιάζεται να μετακινείται, στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, καθώς εξερχόταν με τη συνοδεία του, από το θωρακισμένο συγκρότημα στο οποίο διαμένει από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη, που βρίσκεται στην περιοχή Μπαμπ-αλ-Αζιζίγια στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
 
Ο γραπτός υποτιτλισμός των στιγμιοτύπων ανέφερε “Ο αδελφός ηγέτης ανάμεσα στους οπαδούς του”.
Αν και όπως μπορείτε να δείτε από τα πλάνα ο Καντάφι δεν διακρίνεται ξεκάθαρα όμως η Λιβυκή τηλεόραση υποστηρίζει οτι μέσα ήταν ο Συνταγματάρχης.

 

 
Η Λιβύη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογές και σε μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό της σύστημα, αλλά μόνο ο λιβυκός λαός μπορεί να αποφασίσει αν ο ηγέτης της, ο Μουαμάρ Καντάφι, θα παραμείνει στο πηδάλιο της χώρας ή όχι, δήλωσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη.
 
” Μπορούμε να έχουμε οποιοδήποτε τύπο πολιτικού συστήματος, οποιεσδήποτε αλλαγές. Σύνταγμα, εκλογές, οτιδήποτε, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπό την καθοδήγηση του ηγέτη μας. Αυτή είναι η πεποίθησή μας “, είπε ο Μούσα Ιμπραίμ, όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων του καθεστώτος με τη Δύση, στο πλαίσιο των οποίων ήταν και το ταξίδι του εκτελούντα χρέη ΥΠ.ΕΞ. Ομπεϊντί, στην Αθήνα, τη Δευτέρα.
 
” Κανένας δεν μπορεί να έλθει και να πει στη Λιβύη, ότι πρέπει να αλλάξεις τον ηγέτη σου, ή το πολιτικό σου σύστημα, ή το καθεστώς σου. Ποιοι νομίζουν πως είναι, που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο “,δήλωσε ο Μούσα Ιμπραίμ, ενώ τόνισε τη λύπη της κυβέρνησής του για την απόφαση της Ιταλίας να αναγνωρίσει τους αντάρτες.

Διαβάστε ακόμη:

Εντατικοί έλεγχοι στην Κρήτη – Φοβούνται μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Λιβύη


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε