Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα επεισόδια βίας στην Υεμένη

REUTERS
Ένας πολίτης και δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην Τάεζ, 270 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαναά, πόλη όπου συγκρούονται σποραδικά δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ….
και ένοπλοι φυλών που έχουν ταχθεί με το κίνημα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.
 
Σύμφωνα με αξιωματούχο, οβίδα που έριξε ένα τεθωρακισμένο από θέσεις της ρεπουμπλικανικής φρουράς –μιας μονάδας επιλέκτων την οποία διοικεί ο γιος του προέδρου, Άχμεντ– έπληξε ένα λεωφορείο που εκινείτο στο κέντρο της πόλης. Ο εισπράκτορας σκοτώθηκε και τέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν.
 
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA ανέφερε από την πλευρά του ότι δύο στρατιώτες βρήκαν το θάνατο από «μια επίθεση ενόπλων που πρόσκεινται σε κόμματα της αντιπολίτευσης», προσθέτοντας ότι άλλοι πέντε στρατιώτες και τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν.
 
Την 2α Ιουλίου τέσσερα μέλη της ρεπουμπλικανικής φρουράς είχαν σκοτωθεί σε παρόμοια σύγκρουση.
 
Η Τάεζ, προπύργιο της παράταξης η οποία αμφισβητεί τον πρόεδρο Σάλεχ, υπήρξε μια από τις πρώτες πόλεις στις οποίες ο κόσμος ξεσηκώθηκε τον Ιανουάριο εναντίον του αρχηγού του κράτους.
 
Η ρεπουμπλικανική φρουρά παραμένει πιστή στο Σάλεχ, ο οποίος έχει απολέσει τον έλεγχο ενός μέρους του στρατού και έχει δει να στρέφονται εναντίον του τόσο ηγέτες φυλών όσο και μουσουλμάνοι πνευματικοί ηγέτες.
 
Ο Σάλεχ νοσηλεύεται στο Ριάντ από την 4η Ιουνίου, αφότου τραυματίστηκε από την επίθεση εναντίον ενός προεδρικού μεγάρου στη Σαναά. Δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση έκτοτε.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε