Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα ευρήματα για τη δολοφονία στις Άλπεις – Γιατί αποκλείστηκε το σπίτι της οικογένειας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ξαφνικά το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το σπίτι της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στις Άλπεις. Φήμες πως βρέθηκαν εκρηκτικά.

Οι έρευνες στο σπίτι της οικογένειας αλ-Χίλι, που σφαγιάστηκε στο Σεβαλίν των Άλπεων συνεχίζονται για τρίτη μέρα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απόφαση της αστυνομίας να διευρύνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το σπίτι, που βρίσκεται στο Κλέγκεϊτ του Σάρεϊ, γιατί βρέθηκαν εκρηκτικά!

Ομάδα πυροτεχνουργών και ένοπλοι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ενώ οι γείτονες ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Sky Νews και BFM TV. Ο δρόμος που οδηγεί στο σπίτι, έχει κλείσει επίσης.

Σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η έρευνα παρουσιάζει εξελίξεις στο Λονδίνο κυρίως στη βάση στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά τις έρευνες στο σπίτι της άτυχης οικογένειας.
Όλα αυτά ενώ ο Ζάιντ, ο αδελφός του 50χρονου Σάαντ αλ-Χίλι, κατέθεσε σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα ως μάρτυρας.

Καμιά πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής για το περιεχόμενο και τον τόπο της κατάθεσής του που διεξάγεται στο πλαίσιο έρευνας την οποία διεξάγει η γαλλική αστυνομία με τη βοήθεια και των βρετανικών αρχών.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό ανακοίνωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα, σουηδικής εθνικότητας, που έχασε τη ζωή της στο μακελειό, είναι η γιαγιά των δύο μικρών κοριτσιών που σώθηκαν από θαύμα, η μητέρα της μητέρας τους.

“Επιβεβαιώσαμε ότι είναι η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας μετά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στη Βρετανία, κυρίως από τις δηλώσεις του περιβάλλοντος των θυμάτων”, δήλωσε ο εισαγγελέας διευκρινίζοντας ότι αργότερα θα έχει στα χέρια του τις αναλύσεις του DNA.

Η ηλικιωμένη γυναίκα διέμενε στη Σουηδία και ήταν ιρακινής καταγωγής. Η ίδια, η κόρη της Ικμπάλ αλ-Χίλι, ο σύζυγός της Σάαντ αλ-Χίλι, όπως και ένας διερχόμενος γάλλος ποδηλάτης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε δασική περιοχή της Σεβαλίν. Μόνο τα δύο κοριτσάκια του ζεύγους, ηλικίας 7 και 4 ετών, διασώθηκαν, αλλά το μεγαλύτερο είναι βαριά τραυματισμένο.

Το τετράχρονο κορίτσι που εξετάστηκε επανειλημμένα πριν επιστρέψει την Κυριακή στη Βρετανία, είχε πει στους ερευνητές ότι δεν γνώριζε καλά την ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν δίπλα στη μητέρα της μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι την είχε δει λίγες φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 7χρονο κοριτσάκι που γλίτωσε από το μακελειό στις Άλπεις ξύπνησε από το κώμα

Καταθέτει ο φερόμενος δράστης του μακελειού στις Άλπεις

Τι έδειξαν οι νεκροψίες των θυμάτων του μακελειού στις Άλπεις;

Το 4χρονο κοριτσάκι γλίτωσε τη σφαγή και άκουσε την εκτέλεση των γονιών του

Ο αδελφός είναι ο δράστης του μακελειού στις Άλπεις;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε