Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα κινητοποίηση κατά των ταυρομαχιών

Περίπου 150 πολέμιοι των ταυρομαχιών διαδήλωσαν γυμνοί, μπροστά στο Μουσείο Γκουγκενχάϊμ του Μπιλμπάο, στη βόρεια Ισπανία, ζητώντας την κατάργηση των ταυρομαχιών.

Εχοντας ζωγραφίσει σημεία του σώματός τους, οι διαδηλωτές έπεσαν κατά γης σχηματίζοντας την εικόνα ματωμένου ταύρου, ανήρτησαν δε μεγάλο πανό, στο οποίο κανένας διάβαζε την επιγραφή “Καταργήστε την ταυρομαχία, υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων”.

 Στην Καταλωνία, πριν από είκοσι ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα ότι το 2012 δεν θα γίνονται πιά στα όριά της ταυρομαχίες. Έτσι, η Καταλωνία έγινε η δεύτερη, κατά σειρά, περιφέρεια στην Ισπανία, που μετά τα Κανάρια νησιά (1991) απαγορεύει την ταυρομαχία.

“Μία κοινωνία με ηθικά κριτήρια δεν μπορεί να επιτρέπει άλλο πολύ ανήθικα θεάματα, όπως η ταυρομαχία”, ανακοίνωσε στο μεταξύ το φιλο-ζωϊκό σωματείο “Εκουανιμάλ”.

Στη Γκουανταλαχάρα, στην κεντρική Ισπανία, καταγγέλθηκε η συμμετοχή μηχανοκίνητων οχημάτων στην ταυρομαχία και η τελική εξόντωση του ματωμένου ταύρου με “χαριστική βολή”.

Η εφημερίδα “Πούμπλικο” κάνει εκστρατεία, τουλάχιστον οι ανήλικοι να μην παρακολουθούν τις ταυρομαχίες.

Σε αρένα της φημιστής Ναβάρα, την Πέμπτη, οργισμένος ταύρος εισέβαλε στην κερκίδα και τραυμάτισε 40 θεατές του βάρβαρου θεάματος. Ένα 10χρονο αγόρι, που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο τοπικό νοσοκομείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε