Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα παραίτηση οικονομικού συμβούλου του Ομπάμα

Μορφή… χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι παραιτήσεις στο οικονομικό επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για τον Χέρμπερτ Αλισον, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, την τετάρτη κατά σειρά μετά το τέλος της άνοιξης στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου του Αμερικανού προέδρου.

«Κρίνω ότι η ώρα είναι κατάλληλη να παραιτηθώ από το αξίωμα του αναπληρωτή υφυπουργού για τα θέματα της οικονομικής σταθερότητας», αναφέρεται στο έγγραφο της παραίτησης του εν λόγω αξιωματούχου, που ήδη διανεμήθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται η παραίτηση του Λάρι Σάμερς, στενού οικονομικού συμβούλου του προέδρου Ομπάμα (που θα λάβει αποτέλεσμα ως την πρώτη του νέου έτους), αλλά και της Κριστίνα Ρομέρ, επικεφαλής οικονομικής συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, όπως και η παραίτηση του Πέτερ Ορζαγκ, του επικεφαλής του γραφείου για τον προϋπολογισμό στο Λευκό Οίκο, μόνο τους τελευταίους λίγους μήνες.

Όπως ακριβώς η Ρομέρ και ο Σάμερς, ο Αλισον επέμεινε να δηλώσει ότι η παραίτησή του έχει να κάνει με «λόγους προσωπικούς», δηλαδή δηλώνει την επιθυμία του να είναι κοντά στη σύζυγό του στο Κονέκτικατ, από την οποία έχει λείψει εξαιτίας των καθηκόντων του στην Ουάσινγκτον τα δύο τελευταία έτη.

Το αξίωμα του Αλισον δημιουργήθηκε στο υπουργείο των Οικονομικών για να συντονίζει τις επιμέρους προσπάθειες με σκοπό την ανάκτηση της σταθερότητας της ομοσπονδιακής οικονομίας μετά από την πρωτοφανή κρίση κι ύφεση, που αυτή προκάλεσε, στις ΗΠΑ.

Προκειμένου η προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί από το Κογκρέσο τον Οκτώβριο 2008 εγκρίθηκε η αποδέσμευση κρατικών κονδυλίων συνολικώς 700 δισ. δολαρίων, υπενθυμίζεται.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι από της 1ης Οκτωβρίου προσωρινά τον Αλισον θα αντικαθιστά ο Τιμ Μάσαντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε