Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών – Τοποθέτησαν άγαλμα του Φιλίππου Β' σε κεντρική πλατεία – ΦΩΤΟ

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών – Τοποθέτησαν άγαλμα του Φιλίππου Β' σε κεντρική πλατεία – ΦΩΤΟ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 22.05.2012 | 20:12
Πρώτη δημοσίευση: 22.05.2012 | 17:48

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι σκοπιανοί. Μετά την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που το αποκαλούν Έφιππο Πολεμιστή τώρα έβαλαν σε άλλη πλατεία άγαλμα του Φιλίππου Β' πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου.

Άγαλμα του Φιλίππου Β' τοποθετήθηκε, σήμερα, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που υπάρχει εκεί από τον περασμένο Ιούνιο.
Το άγαλμα, το οποίο φέρει επισήμως την ονομασία «Πολεμιστής» (σ.σ. αντίστοιχα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλείται «Έφιππος Πολεμιστής») έχει ύψος 13 μ. και τοποθετήθηκε σε βάση 15 μ.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ηλεκτρονική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Netpress, που είχε προαναγγείλει το γεγονός, η τοποθέτηση του αγάλματος αυτού είναι μέρος του προγράμματος μνημειοθέτησης του Δήμου Τσένταρ «προς τιμήν σημαντικών προσωπικοτήτων και γεγονότων».Βάσει του σχεδίου αυτού, μπροστά από το άγαλμα θα κατασκευαστούν δύο μικρότερα συντριβάνια με ανάγλυφα από χαλκό και μάρμαρο.Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο