Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα προσπάθεια για να σταματήσει η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού

Νέα προσπάθεια για να σταματήσει η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού

Στα “βοηθητικά πηγάδια” για να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού προσβλέπει η BP.

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP ανέφερε σήμερα ότι η έναρξη της λειτουργίας των “βοηθητικών πηγαδιών” τον Αύγουστο η οποία αναμένεται να μειώσει την πίεση στο κύριο πηγάδι είναι η “καλύτερη λύση” για να δοθεί τέλος στην διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με τον Τζον Κάρι, έναν εκπρόσωπο της BP, η πετρελαϊκή εταιρεία “εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα βοηθητικά πηγάδια αποτελούν την καλύτερη λύση” προκειμένου να σταματήσει η διαρροή του αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. 

Αυτά τα δύο πηγάδια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κοντά στο κεντρικό πηγάδι από το οποίο διαρρέει το πετρέλαιο. 

Η Κάρολ Μπράουνερ, η σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησε ότι είναι δυνατό να “βλέπουμε τη ροή πετρελαίου να συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο”. 

“Συνεχίζουμε την εξεύρεση λύσεων που πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να περπατήσουν. Μελετούμε και υλοποιούμε. Θέλουμε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό” δήλωσε ο Τζον Κάρι.

Η τελευταία προσπάθεια της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ, να σταματήσει τη ροή του πετρελαίου με την μέθοδο “top kill” όπως την ονόμαζαν απέτυχε, αν και η BP εκτιμούσε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είχε 60-70% πιθανότητες επιτυχίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε