Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα σφαγή στο Χαλέπι: Βομβάρδισαν άμαχους που περιμέναν να αγοράσουν ψωμί

Νέα σφαγή στο Χαλέπι: Βομβάρδισαν άμαχους που περιμέναν να αγοράσουν ψωμί

Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία για τα στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η μια σφαγή διαδέχεται την άλλη. Και οι «μεγάλοι» αρνούνται να παρέμβουν όπως με ευκολία έκαναν σε άλλες περιπτώσεις.

Το Χαλέπι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εμφυλίου πόλεμου στη Συρία. Βομβαρδίζεται ανηλεώς. Σπίτια και ζωές κατεστραμμένα. Τρόφιμα; Δύσκολα τα βρίσκει κανείς. Εκεί «χτύπησαν» και οι δυνάμεις του καθεστώτος.

Μαχητικά αεροσκάφη και το πυροβολικό έχουν πλήξει τουλάχιστον 10 φούρνους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους που περίμεναν σε ουρές για να αγοράσουν ψωμί, κατήγγειλε η οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) κατηγορώντας τις ένοπλες δυνάμεις ότι στοχεύουν άμαχους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι επιθέσεις είτε έγιναν χωρίς να δοθεί σημασία στους πολίτες είτε έγιναν με στόχο τους πολίτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να σχηματίζουν ουρές έξω από τον όλο και πιο μικρό αριθμό φούρνων στην πόλη.

Σε μία επίθεση, στις 16 Αυγούστου, σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 70. Οι ελλείψεις στο Χαλέπι έχουν αναγκάσει πολλούς από τους φούρνους στην πόλη να κλείσουν και έξω από τους εναπομείναντες σχηματίζονται τεράστιες ουρές.

«Κάθε μέρα οι κάτοικοι στο Χαλέπι πάνε και σχηματίζουν ουρές για να πάρουν ψωμί για τις οικογένειές τους κι αντί γι’ αυτό παίρνουν θραύσματα που διαπερνούν τα σώματά τους, από βόμβες και οβίδες των κυβερνητικών δυνάμεων», ανέφερε ο Όλε Σολβάνγκ, ο οποίος επισκέφτηκε το Χαλέπι για λογαριασμό της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο στις πέντε από τις περιπτώσεις αυτές δεν υπήρχε κάποιος στρατιωτικός στόχος γύρω από τους φούρνους πέρα από μερικούς μαχητές που επέβαλαν την τάξη στις ουρές, κάτι που σήμαινε ότι στις περιοχές αυτές βρίσκονταν «ξεκάθαρα άμαχοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άσαντ μίλησε! Εδωσε συνέντευξη σε “δικούς του”

Συρία: 12 νεκροί από έκρηξη σε κηδεία

Καμπανάκι για τους Σύρους πρόσφυγες απο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 32 νεκροί στη Συρία από τις επιθέσεις του στρατού

ΗΠΑ: Ωμή καταστολή του Άσαντ η εκατόμβη θυμάτων στη Συρία

Συρία: Κατάρριψη ελικοπτέρου – VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε