Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση “Βαριοπούλα”

Νέα στοιχεία για την υπόθεση “Βαριοπούλα”
Ο Ερντογάν με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.03.2010 | 08:37
Πρώτη δημοσίευση: 02.03.2010 | 08:37

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως διαθέτει ορισμένα στοιχεία που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες ότι ένας συνταγματάρχης ενδεχομένως

 
ραδιουργούσε ώστε να αποσταθεροποιήσει την μετριοπαθή ισλαμιστική κυβέρνηση της χώρας.
 
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις αποκαλύψεις στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες οι ειδήμονες γραφολόγοι του στρατού επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα της υπογραφής του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τζιτζέκ, η οποία εμφανιζόταν στο υποτιθέμενο σχέδιο της αποσταθεροποίησης.
 
Σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο στρατού τονίζει πως οι αρμόδιοι για τις έρευνες έχουν συγκεντρώσει «στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου», χωρίς ωστόσο να παρέχονται άλλες λεπτομέρειες.
 
Χθες, ο Τζιτζέκ παρουσιάσθηκε ενώπιον του στρατοδικείου, όμως οι δικαστές αρνήθηκαν να δεχθούν το αίτημα για κράτησή του, υποστηρίζοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται.
 
Το σχέδιο για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο από την εφημερίδα Ταράφ και αμέσως είχε δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και τον στρατό, που θεωρείται ευρέως ως ο θεματοφύλακας του κοσμικού κράτους στην Τουρκία.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο