Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρώην πρόεδρο της ΠΓΔΜ

Νέα στοιχεία για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρώην πρόεδρο της ΠΓΔΜ

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αναμένεται να αρχίσει νέα έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα στις 26 Φεβρουαρίου 2004, που προκάλεσε το θάνατο του πρώην προέδρου της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τράικοφσκι.

Όπως δήλωσε ο Ομέρ Κούλιτς, σύμβουλος του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, η σχετική απόφαση για τη διεξαγωγή νέας έρευνας για τις συνθήκες του δυστυχήματος χρειάζεται μόνο την υπογραφή του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Νταμίρ Χάτζιτς προκειμένου να τεθεί σε τροχιά εκκίνησης.

“Η επιτροπή που θα διεξάγει τη νέα έρευνα για το θάνατο του πρώην προέδρου Μπόρις Τραϊκόφσκι σχηματίστηκε, αφότου η Σερβία και η Κροατία διόρισαν από ένα μέλος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλιτς, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.

Εξήγησε δε ότι η νέα έρευνα αποφασίστηκε μετά τον εντοπισμό νέων στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΓΔΜ για το αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Φεβρουαρίου του 2004. “Θα δώσουμε μεγάλη προσοχή στις νέες λεπτομέρειες που έχουν αποκαλυφθεί προκειμένου να καταλήξουμε σε νέα γεγονότα και συμπεράσματα για την έρευνα” σημείωσε ο κ. Κούλιτς.

Ειδικοί ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη θα συγκροτήσουν την ομάδα που θα κληθεί να διερευνήσει εκ νέου το δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ, έξι μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε και οι δύο μέλη του πληρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε