Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα συμμαχία στους αιθέρες

Νέα συμμαχία στους αιθέρες
Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση αλλά και τον ανταγωνισμό κάνοντας ισχυρές…συμμαχίες…

 

Οι αεροπορικές εταιρείες Air New Zealand και Virgin ανακοίνωσαν σήμερα πως σχηματίζουν συμμαχία για να ανταγωνισθούν τον αυστραλιανό περιφερειακό γίγαντα των αερομεταφορών Qantas στο ίδιο της το έδαφος.
 
Ο Μπρετ Γκόντφρι, διευθυντής της Virgin Blue Airlines Group δήλωσε πως η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει νέα δεδομένα ανταγωνισμού στη υπερτασμανική γραμμή Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας, η οποία θεωρείται μία από τις επισφαλέστερες οικονομικά στον κόσμο.
 
Οι εταιρείες θα καταθέσουν σχετική αίτηση στην Αρχή Ανταγωνισμού της Αυστραλίας και στο υπουργείο Μεταφορών στη Νέα Ζηλανδία για τις σχετικές άδειες που θα επικυρώσουν τη συμφωνία τους.
 
Με τις προς λειτουργία θυγατρικές τους Blue Pacific (Australia) Blue Pacific (NZ), ο νέος όμιλος θα προσφέρει μικρότερης εμβέλειας διεθνείς πτήσεις, περιλαμβανομένων και αυτών πάνω από την Τασμανία.
 
Όπως δήλωσε ο Γκόντφρι και ο διευθυντής της (κρατικής κατά το 75,5%) Air Zealand Ρομπ Φάιφ η νέα συμμαχία θα προσφέρει στους ταξιδιώτες πέραν της Τασμανίας φθηνότερα εισιτήρια, πυκνότητα δρομολογίων, καλλίτερες διασυνδέσεις, και άλλες παροχές στη διάρκεια του ταξειδιού τους.
 
Η νέα συμμαχία θα συνδέει περιφερειακά κέντρα στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, αλλά μόνον ως τμήμα ενός υπερτασμανικού ταξιδιού και δεν θα αφορά καθαρά εσωτερικές πτήσεις εντός της Αυστραλίας, ή της Νέας Ζηλανδίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε