Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα τραγωδία: 11 νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο 4 αστέρων

Νέα τραγωδία: 11 νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο 4 αστέρων

Τον εφιάλτη έζησαν εργαζόμενοι και πελάτες του τετράστερου ξενοδοχείου Regent Plaza στο Καράτσι του Πακιστάν. Η φωτιά που ξεκίνησε από την κουζίνα του ξενοδοχείου προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 65.

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2016) και παρόλο που οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε από την κουζίνα, ακόμη δεν είναι γνωστό τι ακριβώς την προκάλεσε. Από τους 11 νεκρούς, οι τέσσερις είναι γυναίκες. Τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από ασφυξία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την ώρα που οι περισσότεροι απ’ όσους διέμεναν στο ξενοδοχείο κοιμούνταν και κάποιοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και να βγουν έγκαιρα από τα δωμάτιά τους. Σχεδόν 100 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα δωμάτιά τους.

Μεταξύ των τραυματιών που μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες βρίσκονται και πολλοί ξένοι υπήκοοι. Κάποιοι έχουν σπάσει κόκαλα γιατί πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν, άλλοι τραυματίστηκαν από τζάμια που έσπασαν και άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της εισπνοής καπνού.

Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δείχνουν ανθρώπους να στέκονται σε παράθυρα και να κάνουν νοήματα για να τους δουν οι πυροσβέστες αλλά και άλλους να χρησιμοποιούν σεντόνια για να μπορέσουν να βγουν από τα δωμάτιά τους.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal και thehindu.com
Φωτογραφίες: EPA και Wall Street Journal

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε