Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα βιογραφία ύμνος της Μπριζίτ Μπαρντό

Νέα βιογραφία ύμνος της Μπριζίτ Μπαρντό

Τι γράφει στο βιβλίο της η γαλλίδα βιογράφος για μία από τις πιο σέξι γυναίκες ηθοποιούς του κινηματογράφου.

 Το “μυστήριο” της Μπριζίτ Μπαρντό, της γυναίκας που εξύφανε το θρύλο της αδάμαστης ανεξαρτησίας εγκαταλείποντας την κινηματογραφική καριέρα της για να αφοσιωθεί στην προστασία των ζώων, αποκρυπτογραφεί μια νέα, εγκωμιαστική βιογραφία της πρώην ηθοποιού.

    Στο βιβλίο της “Η εκθαμβωτική Μπριζίτ Μπαρντό”, η Μαρί Ντομινίκ Λελιέβρ, βιογράφος που εργάζεται στην εφημερίδα Λιμπερασιόν, φιλοτεχνεί το πορτρέτο μιας εθνικής σταρ, χωρίς να κρύβει το θαυμασμό της για “την πορεία, την τόλμη και το κουράγιο” της.

    “Απ’ όλους τους ανθρώπους των οποίων παρακολούθησα τη διαδρομή, η Μπαρντό είναι η πιο πολυσύνθετη, περισσότερο και από τον σχεδιαστή μόδας Ιβ Σεν Λοράν”, είπε η Λελιέβρ η οποία έχει πραγματικό πάθος για τους εκπροσώπους της γαλλικής ποπ κουλτούρας. “Επέλεξα να μην συναντήσω την Μπριζίτ Μπαρντό γιατί θα απαιτούσε να ξαναδιαβάσει (το κείμενο). Συνάντησα και πήρα συνεντεύξεις από φίλους και συνεργάτες της”, πρόσθεσε.

    Η Μπαρντό, “ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε από τον πόθο των άλλων”, παρουσιάζεται πάνω απ’ όλα ως μια ελεύθερη γυναίκα, που αποκηρύσσει τους καταναγκασμούς και εκπροσωπεί μια ολόκληρη γενιά. “Κάνει και λέει ότι σκέφτεται, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, σαν να αυτοπαγιδεύεται”, σημείωσε η Λελιέβρ που υποστηρίζει ότι σήμερα η πρώην ηθοποιός ζει απομονωμένη, μακριά από την κοινωνία. “Το μίσος για το ανθρώπινο είδος είναι ένα αντίδοτο. Έχει όλα τα ελαττώματα και όλα τα προτερήματα των Γάλλων”, πρόσθεσε.

    Μολονότι η Μπαρντό έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο ίδρυμά της για την προστασία των ζώων, χειρίζεται “έξυπνα” τα έσοδά της και ζει άνετα.

    Η συγγραφέας δεν παραλείπει να αναφερθεί στους έρωτες και στους τέσσερις συζύγους της Μπε-Μπε: τον Ροζέ Βαντίμ, τον Ζακ Σαριέ, τον Γκίντερ Ζακς και τον Μπερνάρ ντ’ Ορμάλ. Αποφεύγει όμως να μιλήσει εκτεταμένα για τις καταδίκες της πρώην σταρ για υποκίνηση σε ρατσιστική βία και για τις δηλώσεις της εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας, την οποία καταγγέλει για τη σφαγή των αρνιών στη γιορτή του Αΐντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε