Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκροί και τραυματίες στην Τουρκία μετά από νέα βομβιστική επίθεση

Νεκροί και τραυματίες στην Τουρκία μετά από νέα βομβιστική επίθεση

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν –ένας αστυνομικός και δύο πολίτες– και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα κούρδοι μαχητές στη νοτιοανατολική πόλη Μίντγιατ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

“Ο δράστης της επίθεσης αυτής είναι η φονική οργάνωση ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν)”, τόνισε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους ο οποίος μόλις επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη τραυματίες της χθεσινής επίθεσης σε ιστορική συνοικία της πόλης.
Σύμφωνα με το δίκτυο CNN-Türk, όχημα γεμάτο εκρηκτικά προσπάθησε να παραβιάσει οδόφραγμα ασφαλείας έξω από το αστυνομικό τμήμα, προτού αστυνομικοί ανοίξουν πυρ εναντίον του οδηγού ο οποίος φέρεται να πυροδοτούσε εκείνη τη στιγμή τον βομβιστικό μηχανισμό.
“Ευτυχώς τα μέτρα ασφαλείας επέτρεψαν να αποφευχθεί ένας ακόμη μεγαλύτερος απολογισμός”, δήλωσε ο Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για “πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών”.
“Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ισχυρή”, πρόσθεσε.
Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Το ΡΚΚ άρχισε εκ νέου πέρυσι το καλοκαίρι τον ένοπλο αγώνα κατά της κεντρικής κυβέρνησης, μετά την αποτυχία δύο χρόνων ειρηνευτικών συνομιλιών με την Άγκυρα. Σφοδρές συγκρούσεις άρχισαν έκτοτε στη νοτιοανατολική Τουρκία.
 

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα. Οι πρώτες εικόνες απ’ την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη δείχνουν ότι σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στα κτίρια γεγονός που δείχνει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που οι βομβιστές τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο ήταν ισχυρότατος.

2016-06-08 12:47 GMT+03:00 Newsit Greece

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε