Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα υπόθεση βίας στο αστυνομικό τμήμα που πεθανε ο 54χρονος από βασανιστήρια

Το περιστατικό έγινε στο ίδιο αστυνομικό τμήμα της Ρωσίας που βρίσκεται στην επικαιρότητα την τελευταία εβδομάδα μετά το σκληρό βιασμό ενός άντρα που στη συνέχεια υπέκυψε.

«Ένας 24χρονος κάτοικος του Καζάν (πρωτεύουσας του Ταταρστάν) στις 6 Μαρτίου του 2012 συνελήφθη από αστυνομικούς για την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ντάλνι. Του ζήτησαν να ομολογήσει και μετά την άρνησή του του πέρασαν χειροπέδες και τον ξυλοφόρτωσαν με κλωτσιές και γροθιές προτού τον υποβάλλουν και σε άλλες βιαιοπραγίες», τονίζει η ερευνητική επιτροπή στο Ταταρστάν.

Έρευνα διατάχθηκε από τις αρμόδιες αρχές για «κατάχρηση εξουσίας και χρήση βίας».

Πέντε αστυνομικοί του ίδιου αστυνομικού τμήματος συνελήφθησαν για τον σοδομισμό με μπουκάλι σαμπάνιας του 52χρονου κρατουμένου Σεργκέι Ναζάροφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 10 Μαρτίου λόγω ρήξης του ορθού εντέρου.

Επιπλέον, έρευνες βρίσκονται υπό εξέλιξη στο ίδιο αστυνομικό τμήμα για τον ξυλοδαρμό τον Ιανουάριο μίας νεαρής κρατούμενης, της 20χρονη Άλια Σαντικόβα, προκειμένου να της αποσπασθεί ομολογία ότι διέπραξε κλοπή.

Διάφορες ΜΚΟ ανακοίνωσαν από την πλευρά τους πως έχουν συγκεντρώσει, μέσα στην τελευταία εβδομάδα, μαρτυρίες αρκετών άλλων προσώπων, που ισχυρίζονται πως έχουν βιασθεί με μπουκάλια, ή ξυλοκοπηθεί κατά την κράτησή τους στο ίδιο αστυνομικό τμήμα.

Τα σκάνδαλα με πρωταγωνιστή την αστυνομία είναι συχνότατα στη δημόσια ζωή της Ρωσίας, με το Σώμα να κατηγορείται συχνά για διαφθορά, δολοφονίες, βασανιστήρια και παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον συνέλαβαν παράνομα, τον βίασαν και πέθανε στο κρατητήριο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε