Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέες αιματηρές διαδηλώσεις, ένας νεκρός στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη βάφτηκαν ξανά με αίμα, αφού ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο άνδρας που κατέληξε στα τραύματά του πυροβολήθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο κεφάλι. Εκπρόσωπος ξένου πρακτορείου, μάρτυρας των όσων συνέβησαν, κατήγγειλε ότι η αστυνομία πυροβόλησε «στο ψαχνό». Από την πλευρά των αρχών ασφαλείας, ο στρατηγός Πράουτ Θαβορνσίρι δήλωσε: «στη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ των κόκκινων πουκάμισων και της αστυνομίας, ένας διαδηλωτής με κόκκινο μπλουζάκι πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε».

Τα αιματηρά επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα μεταξύ των διαδηλωτών με τα «κόκκινα πουκάμισα», που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και των δυνάμεων της τάξης που προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την περιοχή που έχουν καταλάβει εδώ και δύο μήνες.

Εκτός από τη Μπανγκόκ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτάθηκε και στις γύρω περιοχές της καθώς και σε 15 επαρχίες της χώρας για να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από την αστυνομία.

Η κατάσταση προκαλεί τη διεθνή ανησυχία και ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν την πρεσβεία τους, ενώ η Βρετανία αποφάσισε, από την Παρασκευή, να κλείσει και τη δική της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε