Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νέες αιματηρές διαδηλώσεις στην Συρία

REUTERS
Τουλάχιστον ένας νεκρός διαδηλωτής στην Ιντλέμπ. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά στη Δαμασκό. Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον έναν άνθρωπο στην πόλη Ιντλέμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας, αφού πυροβόλησαν εναντίον των διαδηλωτών που ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, σύμφωνα με ακτιβιστή.
 
Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας για να διαλύσουν χιλιάδες διαδηλωτές και στη συνοικία Μιντάν της πρωτεύουσας Δαμασκού, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ακόμη αν υπάρχουν θύματα.
 
Πραγματικά πυρά χρησιμοποιήθηκαν και σε πόλη της νότιας Συρίας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με ακτιβιστές.
 
Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας ζητώντας την απομάκρυνση του Άσαντ στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης, στις 11 Μαρτίου.
 
Περίπου 350.000 άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα τον Ράμι Αμπντελραχμάν του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ακόμη 150.000 διαδηλώνουν στη Χάμα, ενώ περίπου 7.000 άνθρωποι από τη συνοικία Μιντάν της Δαμασκού κατευθύνονται προς το τέμενος αλ Χάσαν το οποίο έχει γίνει το σημείο συγκέντρωσης των αντικαθεστωτικών στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με ακτιβιστές.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε