Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέες δολοφονίες στη Νιγηρία – 4 νεκροί

Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Άγνωστοι που οι αρχές θεωρούν ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής σέκτας Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους χθες σε μια ληστεία τράπεζας και σε μια έφοδο σε αστυνομικό τμήμα στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ένοπλοι δολοφόνησαν δύο ανθρώπους στην διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της UBA στην πόλη Ασκίρα χθες το πρωί κι ακολούθως επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπου σκότωσαν έναν αστυνομικό κι έναν πολίτη, είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Μαλάμ Γιουτάμα.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες αφού ύποπτοι ως μέλη της ισλαμιστικής ομάδας απελευθέρωσαν 14 ανθρώπους από μια φυλακή στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε και επιτέθηκαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα. Τρεις ένοπλοι που φέρονται ότι ήταν μέλη της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στην διάρκεια των επιθέσεων αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η οργάνωση διεξάγει μια εκστρατεία χαμηλής έντασης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν. Μια σύντομη προσπάθεια να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες κατέρρευσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, η οποία θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Διαβάστε

Νιγηρία: Δέκα νεκροί από επιδρομή ενόπλων σε χωριό 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε