Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέες φονικές μάχες στην Τρίπολη

Σφοδρές μάχες μαίνονται από χθες στην Τρίπολη της Λιβύης για πρώτη φορά αφού η πρωτεύουσα ελέγχεται από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της προσωρινής κυβέρνησης μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί δύο πιστοί στον Καντάφι μαχητές και ένας από τον στρατό της λιβύης, στην περιοχή Αμπού Σαλίμ όπου ξέσπασαν οι ταραχές.

Όλα ξεκίνησαν από όταν περίπου 10 κανταφικοί έκαναν πορεία κρατώντας πράσινες σημαίες και φωτογραφίες του συνταγματάρχη, ξεκινώντας έξω από το κτίριο των φυλακών. Δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σφοδρές μάχες.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε τελεσίγραφο στους κανταφικούς να παραδώσουν τα όπλα, ωστόσο οι μάχες συνεχίζονται. Πάντως οι στρατιωτικές δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης θεωρούν ότι έχουν συλλάβει τον πρωταίτιο των επεισοδίων.

Στο μεταξύ ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για ανθρώπινη μεταχείριση των φυλακισμένων. Στις φυλακές της Λιβύης βρίσκονται περίπου 7.000 κρατούμενοι ενώ υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση και βασανιστήρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε