Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέες φωτογραφίες της ντροπής στη δημοσιότητα

Νέες φωτογραφίες της ντροπής στη δημοσιότητα
Κι άλλες φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας με ισραηλινούς στρατιώτες να ποζάρουν προκλητικά με παλαιστίνιους κρατουμένους.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2010 | 08:40
Πρώτη δημοσίευση: 18.08.2010 | 21:50

Κι άλλοι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν ακολουθήσει τα βήματα της Εντέν Αμπαργκίλ, ποζάροντας δίπλα σε ανήμπορους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες της νεαρής οπλίτου που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Δευτέρα, προκάλεσαν σάλο εντός και εκτός Ισραήλ. Αλλά φαίνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά συνηθισμένη τακτική των ισραηλινών στρατιωτών. Νέες ντροπιαστικές φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα και εμφανίζουν άνδρες του ισραηλινού στρατού να ποζάρουν δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.Στις νέες φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν στο Facebook, μπορεί κανείς να δει στρατιώτες να περιστοιχίζουν έναν γονατισμένο κρατούμενο, ή άλλον στρατιώτη ξαπλωμένο δίπλα σε έναν Παλαιστίνιο που κάθεται με τα χέρια δεμένα πιστάγκωνα, ή ακόμη έναν άλλον να στέκεται δίπλα σε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο, που μεταφέρεται με νοσοκομειακό.


Στην πλειονότητά τους, οι φωτογραφίες αυτές εμφανίζουν τους κρατουμένους σε εξευτελιστική κατάσταση, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να διαπιστώσει σε αυτές δείγματα κακομεταχείρισης.«Έχει γίνει πλέον κανόνας για τους οπλίτες να βγαίνουν αυτού του είδους τις φωτογραφίες, που αντικατοπτρίζουν τις καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και οι Παλαιστίνιοι», δηλώνει εμφατικά ο Γιεχούντα Σάουλ, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ας σπάσουμε τη σιωπή», που αποτελεί την πηγή για τη δημοσίευση των νέων φωτογραφιών.«Το πιο εκπληκτικό είναι, πως στο Ισραήλ οι φωτογραφίες τούτες έχουν προξενήσει σοκ, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ χειρότερα πράγματα που γίνονται» κατά τη διάρκεια των συλλήψεων και των ανακρίσεων, τονίζει ο Σάουλ.


Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο