Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Νέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η Καθολική Εκκλησία της Νορβηγίας έχει δεχτεί πολλές πληροφορίες για πιθανές νέες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της…..

 

…μετά την αποκάλυψη σκανδάλου παιδεραστίας την Τετάρτη, δήλωσε σήμερα ο επίσκοπος του Όσλο Μπερντ Εϊντσβιγκ στην εφημερίδα Verdens Gang.
 
“Έλαβα με ηλεκτρονικά μηνύματα πολλές νέες περιγραφές πιθανών σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποιήσεων “, τόνισε ο Εϊντσβιγκ.
 
Ο επίσκοπος του Όσλο και του Τροντχάιμ, ο οποίος αποκάλυψε την Τετάρτη μετά από αίτημα του Βατικανού ότι ένας από τους πρώην επισκόπους, ο Γκέοργκ Μίλερ κακοποίησε την δεκαετία του ’90 έναν ανήλικο, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο αυτό στη μία το μεσημέρι στο Όσλο.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα ταμπλόιντ, που επικαλείται δικές της έρευνες, τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί εννιά περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της νορβηγικής Καθολικής Εκκλησίας.
 
Η Καθολική Εκκλησία της Νορβηγίας, που γνωρίζει για τρεις περιπτώσεις παιδεραστίας εκτός από αυτή του Μίλερ, είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την δικαιοσύνη της χώρας και εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει “τα μυστικά αρχεία της” τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες για τους ιερείς, επισήμανε ο επίσκοπος.
 
“Θέλω να έρθω σε επαφή με την εισαγγελία, να τους ενημερώσω για όσα γνωρίζω και να τους ζητήσω τη συμβουλή τους. Αν προτείνουν να διεξαχθούν έρευνες (εκτός εκκλησίας) είμαι ανοικτός”, πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα των εμπιστευτικών αρχείων, απάντησε πως η Καθολική Εκκλησία θα το εξετάσει αφού ενημερωθεί η εισαγγελία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε