Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από καθολικούς ιερείς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 Τριακόσιες πενήντα καταγγελίες ατόμων που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από μέλη του κλήρου στην Ολλανδία….

 

 

κατά τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, έχουν κατατεθεί από τις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα η Καθολική Εκκλησία της Ολλανδίας.
 
“Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πρόκειται για 350 καταγγελίες”, ανακοίνωσε ο Πιέτερ Κόχνεν, εκπρόσωπος της ολλανδικής καθολικής εκκλησίας. “Οι περισσότερες προέρχονται από οικότροφους σε όλη την επικράτεια της χώρας”.
 
Οι καταγγελίες αυτές συγκεντρώθηκαν από την επισκοπική συμβουλευτική επιτροπή “Βοήθεια και Δίκαιο”, που δημιουργήθηκε το 1995 από την ολλανδική καθολική εκκλησία, προκειμένου να βοηθήσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς.
 
Καμία από τις καταγγελίες αυτές ωστόσο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας, καθώς τα παραπτώματα έχουν παραγραφεί. Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της ολλανδικής εισαγγελίας, “όταν πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση που επισύρει ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών, η περίοδος παραγραφής είναι τα 20 χρόνια”.
 
Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν στο κύμα αποκαλύψεων που ξέσπασε από τα τέλη Ιανουαρίου για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε καθολικά ιδρύματα της Γερμανίας και της Αυστρίας.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε