Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέες κατολισθήσεις στην Κίνα – 67 αγνοούμενοι

Δεν έχει τέλος η καταστροφή στη νοτιοδυτική Κίνα. Μετά την τραγωδία με τους περισσότερους απο 1.200 νεκρούς, νέες κατολισθήσεις προκάλεσαν και πάλι χάος.

Περισσότεροι από 67 άνθρωποι αγοούνται μετά από νέες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική Κίνα κόβοντας δρόμους, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην επαρχία Γιουνάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην πόλη Πουλάντι, μία ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βιρμανία, για να αναζητήσουν τους 67 αγνοούμενους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

Αυτές οι κατολισθήσεις είναι η συνέχεια των κατολισθήσεων που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 1.200 ανθρώπων στις 7 Αυγούστου στην επαρχία Γκανσού, ενώ ακόμα 457 άνθρωποι αγνοούνται στην επαρχία Ζούκου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

 Η Κίνα αντιμετωπίζει φέτος τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας, κυρίως στο νότιο και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι, χωρις να υπολογίζονται οι αγνοούμενοι της Ζούκου, έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται, ενώ περίπου 12 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε