Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νέες μάχες στη Συρία – Πάνω απο 20 νεκροί

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χομς και Χάμα, όπου έχασαν τη ζωή τους και οκτώ στρατιώτες και ένας λιποτάκτης, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι “μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα” σκότωσε σήμερα το πρωί στο Χαλέπι δύο αξιωματικούς του στρατού. “Τέσσερις τρομοκράτες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο σκότωσαν τους αξιωματικούς Άμπντελ Καρίμ αλ Ράι και Φουάντ Σάμπααν”, ανέφερε.

Εξάλλου περίπου 3.000 Σύροι βρήκαν καταφύγιο στην Ιορδανία τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσε μια οργάνωση αρωγής της χώρας.

“Στη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών 2.450 Σύροι βρήκαν καταφύγιο στην Ιορδανία και 500 εισήλθαν παράνομα” στο βασίλειο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζάιντ Χάμαντ πρόεδρος της “Μουσουλμανικής εταιρείας παράδοσης και βιβλίου”.

Ο Χάμαντ δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με το νέο κύμα προσφύγων.

“Έχουμε καταγράψει 20.000 σύρους πρόσφυγες μέχρι στιγμής”, σημείωσε.

Η Ιορδανία έχει ανακοινώσει ότι περίπου 80.000 Σύροι έχουν καταφύγει στο έδαφός της από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στις πόλεις Ράμτα και Μάφρακ στα βόρεια της χώρας.

Στη Μάφρακ εξάλλου κατασκευάζεται ένας καταυλισμός προσφύγων που θα μπορεί να στεγάσει περίπου 30.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNCHR) για τους πρόσφυγες περισσότεροι από 6.000 Σύροι έχουν δηλωθεί στην οργάνωση από τον Μάρτιο του 2011 και 2.500 αναμένουν να απογραφούν. Ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται συνεχώς, επισημαίνει η οργάνωση.

Η Ιορδανία έχει επίσης δεχθεί στα δημόσια σχολεία της περίπου 5.000 σύρους μαθητές.

Διαβάστε

Πυροβολούν παιδιά στα γόνατα και τα αφήνουν αβοήθητα – «Υπάρχουν πολλά στοιχεία κατά του Άσαντ»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε